ИНОВАЦИОНА ИНФРАСТРУКТУРА

март 23, 2018

Научно технолошки парк Београд

НТП Београд је основан у партнерству Владе РС, Града Београда и Универзитета у Београду, у циљу стварања повољног амбијента за повезивање привреде и научно-истраживачких и образовних организација, трансфер знања, развој нових технологија, комерцијализацију иновација, умрежавање и стимулисање раста економије засноване на знању.
март 23, 2018

Научно технолошки парк у Нишу

Научно-технолошки парк биће изграђен на локацији на Градском пољу, у непосредној близини студентског ресторана и имаће површину од око десет хиљада квадратних метара. Средства за његову изградњу обезбеђена уз помоћ Европске инвестиционе банке, а вредност ове инвестиције је око 10 милиона евра.
март 23, 2018

Научно технолошки парк Нови Сад

Пројекат подразумева изградњу 29.000 квадратних метара. Од те површине, на 10.000 квадратних метара биће смештене лабораторије и учионице Факултета техничких наука док ће други део простора бити намењен компанијама које су произашле из тог факултета. Око 4000 квадрата биће намењено иновационим стартап копанијама. Очекује се да ће у оквиру НТП Нови Сад бити посла за око 3000 нових инжењера. Вредност инвестиције је 13 милиона евра.
март 23, 2018

Српско-кинески индустријски парк у Борчи

Парк ће бити изграђен поред Пупиновог моста и у парку ће, према Студији изводљивости, бити отворено више од 1.000 високотехнолошких компанија са потенцијалом отварања неколико десетина хиљада нових радних места.
март 23, 2018

Изградња зграде Верокио центра

У оквиру кампуса Института за физику биће изграђен специјални образовно-иновациони центар „Верокио“, као један од центара ЦЕРН-а – Европске организације за нуклеарна истраживања.

КАБИНЕТ МИНИСТРА ЗА ИНОВАЦИЈЕ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ

© 2018 Сва права задржана