ИНОВАЦИОНА ИНФРАСТРУКТУРА

09/06/2018

Научно-технолошки парк у Нишу

Научно-технолошки парк Ниш (,,НТП Ниш) налази се у комплексу техничких факултета Универзитета у Нишу. Радови на изградњи Научно-технолошког парка Ниш завршени су у мају месецу 2020. године, а парк је званично отворен јуна 2020. године.
23/03/2018

Научно-технолошки парк Београд

НТП Београд је основан у партнерству Владе Републике Србије, Града Београда и Универзитета у Београду, у циљу стварања повољног амбијента за повезивање привреде и научно-истраживачких и образовних организација, трансфер знања, развој нових технологија, комерцијализацију иновација, умрежавање и стимулисање раста економије засноване на знању.
23/03/2018

Научно-технолошки парк Нови Сад

Пројектом је предвиђена изградња 29.000 м2. На 10.000 м2 биће смештене лабораторије и учионице Факултета техничких наука, док ће остатак простора бити на располагању иновационим стартап компанијама и микро предузећима.
23/03/2018

Српско-кинески индустријски парк “Михајло Пупин“у Београду

Пројекат Српско-кинески индустријски парк “Михајло Пупин“ у Београду биће изграђен у северозападном делу Београда, на северној обали Дунава, у насељу Борча. Налази се у близини Пупиновог моста, где магистрални путеви повезани са мостом омогућавају брз транспорт до аеродрома, бродског карго терминала на Дунаву, железничке станице и међуградске аутопутне мреже.
23/03/2018

“Верокио“ пројекат Института за физику у Београду

У оквиру кампуса Института за физику биће изграђен специјални образовно-иновациони центар „Верокио“, као један од центара ЦЕРН - Европске организације за нуклеарна истраживања.
23/03/2018

Проширење Електронског факултета Универзитета у Нишу

Електронски факултет у Нишу представља врхунску образовну и научно-истраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса за Републику Србију.
23/03/2018

Изградња нове зграде Факултета организационих наука у Београду

Факултет организационих наука Универзитета у Београду један је од водећих факултета у области менаџмента и информационих система и технологија у Републици Србији. Један од основних, прокламованих циљева Факултета организационих наука јесте јачање привреде драгоценим савременим сазнањима из области организације, менаџмента и информационих система.
23/03/2018

БиоСенс Институт – пројекат АНТАРЕС

Пројекат “Антарес“ предвиђа изградњу нове зграде БиоСенс Института са 72 канцеларије, 3 отворена радна простора, 20 лабораторија, једним експерименталним зеленим кровом, 3 сале за предавања и радионицу.